NaStyku.pl

Beata Śniechowska

Fot.: Facebook Beata Śniechowska
Imię i nazwisko: Beata Śniechowska Profesja: Pasjonata, Przedsiębiorca, Jestem stąd
Miejsce urodzenia: Zgorzelec
Strona www: http://www.beatasniechowska.pl/
E-mail: kontakt@beatasniechowska.pl
Facebook: https://www.facebook.com/SniechowskaBeata/

Beata Śniechowska urodziła się w Zgorzelcu. Mieszka we Wrocławiu. Zanim na poważnie zajęła się gotowaniem, to przez 5 lat (2009-2014) prowadziła zajęcia dydaktyczne ze studentami Politechniki Wrocławskiej. Sporo czasu spędzała też w laboratorium badawczym pracując nad doktoratem. W pracy naukowej zajmowała się zagadnieniami dotyczącymi strat ciepła na przesyle oraz problemami związanymi z efektywnością energetyczną układów zaopatrzenia w ciepło. W 2014 roku obroniła doktorat z wyróżnieniem.

Gotowanie to dla niej odskocznia od rzeczywistości. Od zawsze uwielbiała krzątaninę w kuchni, poznawanie nowych smaków, jednakże obawiała się postawić wszystko na jedną kartę i zacząć robić to profesjonalnie. Dopiero po wygranej drugiej edycji programu MasterChef stwierdziła, że praca przed komputerem nigdy nie dostarczy jej tylu emocji i wrażeń co praca w kuchni. Odeszła z Politechniki Wrocławskiej i zaczęła pracować w profesjonalnej gastronomii. Spędziła 3 miesiące (maj-lipiec 2014 r.) na stażu w Bistro de Paris – restauracji Michela Morana. Później swoje umiejętności rozwijała pod okiem mistrza kulinarnego szefa kuchni w Hotelu La Regina ***** Pawła Oszczyka.

Obecnie gotuje, prowadzi warsztaty kulinarne oraz eventy gastronomiczne, pisze książki kulinarne, jest ambasadorką Wrocławskiej Książki Kucharskiej. W 2017 r. otworzyła własną restaurację MenuMotto, która mieści się przy ul. Hubskiej 54 we Wrocławiu.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.